Barncancerfonden söker IT-chef

Stockholm
Ansök senast: 2024-08-14

Barncancerfonden kämpar för en framtid där alla barn som drabbas av cancer överlever, och gör det utan medicinska eller sociala men för livet. Så är det inte idag. Varje dag drabbas ett barn av cancer. Långt ifrån alla kommer att överleva, och vissa barn kommer få en diagnos som inte kan botas. Mer än varannan överlevare har komplikationer livet ut, ofta med livshotande besvär.

Vi vägrar acceptera att det finns barn utan hopp. Därför satsar vi på världsledande forskning för att besegra de obotliga barncancerdiagnoserna, och för att vården ska kunna bota utan att skada. Vi hjälper därför beslutsfattare att förstå och ta ansvar för drabbades situation. Därför erbjuder vi akut och långsiktigt stöd för barn, familjer, och överlevare.

Under de senaste åren har något hänt, tack vare den livsviktiga forskningen står vi på tröskeln till en barncancerrevolution.

För att rädda fler barn till livet, och för att behandlingarna ska bli elakare mot cancern och snällare mot barnen, behövs ännu mer forskning och innovation. Vill du vara med oss?

 

Mer om rollen

I rollen som IT-chef har du ett övergripande ansvar för IT miljön på Barncancerfonden med utgångspunkt från organisationens IT-strategi. Utgångspunkten för rollen är att inte se IT endast som teknik, utan som ett perspektiv som ständigt bör finnas med när organisationen står inför nya val. För att på riktigt få ut värdet av tekniken krävs även fokus på kompetens, säkerhet och samverkan mellan avdelningar, samarbetspartners och leverantörer.

IT-chefen ansvarar för att leda sitt team men också vara ledare och inspiratör för hela organisationen att säkerställa och etablera IT som perspektiv.

Rollen innefattar bland annat strategisk planering och utveckling av IT-system som stödjer företagets mål och affärsmål, ledning av IT-projekt och IT-staben, inklusive personalansvar för medarbetare på IT-staben. Rollen innefattar också budgetansvar, vilket innebär att hantera och övervaka IT-budgeten för att säkerställa kostnadseffektivitet. IT-chefen ansvarar för utvärdering och val av nya teknologier och leverantörer för att hålla organisationen uppdaterad med de senaste IT-lösningarna för att utveckla organisationen och stärka dess affär. Du ingår i Barncancerfondens chefsgrupp och ansvarar för att säkerställa effektiva arbetssätt och styrning genom intern samverkan med hela verksamheten.

I uppdraget ingår också bland annat att utveckla, kommunicera och följa upp riktlinjer och policy för IT- och informationssäkerhet, samt säkerställa efterlevnad i arbetssätt och system. I nära samarbete med extern IT-support förse alla medarbetare med nödvändig IT-utrustning, arbetsverktyg, hårdvara och mjukvara, på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt.

 

Din profil

För att lyckas i rollen som IT-chef krävs det teknisk kunskap, ledarförmåga, analytiska färdigheter, och förmågan att kommunicera effektivt med andra avdelningar och intressenter. Det är också viktigt att vara uppdaterad om de senaste trenderna och innovationer inom IT-området.

Vi strävar efter ökad mångfald i vår organisation. Alla som arbetar på Barncancerfonden, oavsett funktion, bidrar till vår vision: Alla som drabbas av barncancer ska leva, inte bara överleva.

 

Vi söker dig som har:

Formell utbildning:

Akademisk utbildning med inriktning IT, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som bedöms likvärdig.

Relevant erfarenhet:

- Minst 5 års arbetslivserfarenhet som ledare inom IT

- Stark på förändringsarbete, kommunikation och utbildning

- Erfarenhet av att leda eller arbeta i projekt som handlar om att byta system och införa nya arbetssätt

Goda IT-kunskaper

Mycket bra på svenska och engelska i tal och skrift

 

Egenskaper

 • Empatisk och lätt att ”tycka om”
 • Förändringsbenägen och har ett starkt driv i att vilja lära och se det nya
 • Trygg och mogen som person
 • Coachande ledarskap som göder medarbetares tillväxt
 • Insikt och kontroll över sina egna ”kontrollbehov”
 • Kreativ och vågar experimentera
 • Förmåga att förädla och skapa värde

 

Anställningsform och tillträde 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med en provanställning om 6 månader, med placering i Stockholm. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Lön enligt kollektivavtal.

För information om tjänsten, kontakta Generalsekreterare Ola Mattsson, ola.mattsson@barncancerfonden.se. Begränsade möjligheter att besvara frågor under semesterperioden.

 

Facklig representant - kontakt:

Elin Bernhard, mobil: 070-092 09 21

 

Välkommen med din ansökan

Ansök snarast, ansökningarna behandlas löpande men senast den 2024-08-14. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med din ansökan!

På Barncancerfonden ska vi göra allt som står i vår makt för att vår verksamhet ska vara trygg och säker för våra barn. En bakgrundskontroll sker därför alltid i slutet av en rekrytering hos Barncancerfonden, som ett sista steg innan du får ett jobberbjudande.

 

Om Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att varje cancerdrabbat barn och familj ska överleva, och leva ett gott och långt liv. Ändamålen finansieras av privata givare, organisationer och företag.

För denna tjänst gäller målstyrd arbetstid där heltid motsvarar 38 h/vecka. Vi har möjlighet till 50 procent arbetet på kontoret respektive 50 procent distansarbete – om det är möjligt utifrån verksamhetens behov. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och vi har kollektivavtal via Fremia med bland annat tjänstepension och försäkringar. Vi erbjuder också en kreativ arbetsplats på Epicenter präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och deras närstående, på kort och lång sikt!

Kontaktperson

Ola Mattsson

ola.mattsson@barncancerfonden.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange en motivering.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %